Forårskursus 2009

”Lad dit handicappede barn udtrykke sig igennem musik, dans og drama”

Klik her for at se billeder

Kursusholdere:
MuzikZak, Sarah, Lars, Troels og Morten, musikpædagoger, www.muzikzak.dk
Dorthe Hviid, musikterapeut, www.musikterapeuterne.dk


Sted:
Sinatur Hotel Storebælt

Af Elisabeth, John og Dorte, Esbjerg


Weekenden, d.  5. – 7. juni 2009 – familie-kursus med HBUD på SINATUR Hotel Storebælt i Nyborg

Om lørdagen var det Muzikzak der stod for aktiviteterne. Vi blev delt op i 2 hold, der så skulle arbejde sammen hele dagen med 2 af Muziksakkerne.

Vi skulle være sammen med Troels og Lars, som var et par (dygtige) og festlige fyre med masser af musik og gode ideer til, hvordan man kan bruge musikken.
Vi skulle starte med at lave et ”Stomp” nummer, det vil sige, at man benytter en masse ting, som egentlig ikke er musikinstrumenter, men som alligevel kan lave musik og rytme.
Vi skulle lege en arbejdsplads, hvor der var ”murersvende” (tromme på store murerbaljer) og ”arbejdsmænd” (tromme på små murerbaljer),” rørlæggere” (slå på plastikrør) og ”lærlinge/fejedrenge” (skulle feje med gadekoste)        
Det blev faktisk rigtig godt, med god rytme og spændende lyde – og sjovt var det også. Alle var med, både børn og voksne.

billede 3

Da alle ”arbejderne” skulle holde pause, lavede vi musik med de ting, en ”arbejder” holder pause med, såsom madpakkepapir, drikkekrus, aviser og bestik….. Spændende!
Bagefter skulle vi så alle lave en fin tegning, og da vi havde gjort det, blev tegningerne lagt ud på gulvet, og så skulle vi lave en ”rap-sang”, hvor vi brugte tegningerne til at ”fortælle” historien.  Denne ”rap-sang” skulle vi så senere opføre for det andet hold.

Så var det tid at bytte lokale med det andet hold, som nu skulle ind og lave ”stomp” m.v., og vi skulle til ”Afrika” og ”Amerika”.  Det foregik med trommer (som jo kan lave mange forskellige lyde), sang og dans.
Så alle fik rørt både muskler og sangstemmer.
Vi fortalte også en vandrehistorie om Jobo, hvor vi enkeltvis skulle bygge videre på historien og bruge trommen undervejs til at lave lydeffekter, der kunne underbygge historien.
Så var det tid for frokostpause, hvor der på vanlig HBUD-vis blev serveret et lækkert ta’selv bord.
Efter frokost skulle vi så samles igen, så begge hold lige kunne få øvet deres sange igennem, inden vi så opførte det for hinanden. Det var rigtig sjovt.

Bagefter gik vi alle udenfor og dansede en sjov fælles dans – det var desværre blevet en lille smule koldt, da der trak skyer ind fra vandet, men vi måtte jo bare danse og synge os til varmen.
Til sidst sluttede de fire super musikalske MuzikZakker af med et brag af en ”mini”- koncert, bestående af dejlige, velkendte børnesange, og som ekstra numre en fødselsdagssang for Michela (11 år, 7. juni 2009) og et Kim Larsen nummer (Joanna).

Efter en velfortjent pause, bad og måske omklædning, samledes vi alle i restauranten til en dejlig, dejlig middag.
Da vi var færdige med at spise, gik det hurtigt med at få ryddet restauranten for HBUD’er, for det var jo den aften, hvor Danmark skulle møde Sverige i fodbold, og der var gjort klar ved storskærmen i den bygning, hvor vi alle var indlogeret. Og hvis nogen skulle have glemt det, så var det altså den kamp, hvor vi slog svenskerne 1-0 i VM-kvalifikationen.

Søndag formiddag havde vi besøg af Dorte Hviid, som er musikterapeut.  Hun havde medbragt en masse instrumenter og rytmeting, som de kære børn var helt vilde med at prøve.
Formiddagen blev brugt på at synge en masse sange og spille (hmmm indimellem støjende musik - syntes de voksne vist). Ungerne var dog vilde med det, og havde det rigtig sjovt med el-guitarer, trommesæt, mikrofoner, xylofoner, alm. guitarer, mundharmonikaer m.m.

Dorte Hviid havde også sange med, som hun fik os til at deltage i med diverse instrumenter, og hun formåede ligeledes at få aktiveret nogle af de voksne, der vist også overskred visse grænser - som f.eks. at synge i mikrofon……
Generelt var vi enige om, at der nok vil gå nogen tid, inden vi kan stille op til X-faktor eller lignende!

Weekenden sluttede af med endnu en dejlig frokost på hotellet, inden det var tid at sige farvel for denne gang.
Vi vil gerne slutte med at sige tak til bestyrelsen for endnu et super duper godt kursus og velvalgt kursussted.