Forårskursus 2005

”Hvordan fungerer det sociale system? Hjælp din sagsbehandler, så hun hjælper dig”Kursusholdere:
Jørgen Bent Hansen, konsulent i socialret, cand. jur.

Sted:
Hotel Storebælt

Af  Marianne – Mor til Celine, 9 år.


”Hvordan fungerer det sociale system? – Hjælp din sagsbehandler, så hun hjælper dig”, var titlen på HBUD’s forårskursus 2005.

Atter engang blev det tid til et af vores årlige kurser i foreningen: Handicappede Børn Uden Diagnose, og denne gang havde vi valgt at beskæftige os med Socialloven og de paragraffer, der især har betydning for vores familier - og ikke mindst vores hverdag med de forskellige problemstillinger, vi hver især er oppe imod. En slags ”hjælp til selvhjælp”.


Kurset var et familiekursus og blev afholdt på Hotel Storebælt i Nyborg – lige ud til vandet og med den smukkeste udsigt til Storebæltsbroen. Udendørsarealerne var fantastiske med stor græsplæne, gamle træer, gynger, sandkasser mv. Til leg og udfoldelsesmuligheder af forskellig slags. Og det var lige, hvad vi skulle bruge, for HBUD havde arrangeret Anna Carina og Karl Johan, der begge arbejder som fysioterapeuter på Vangede Huse, til at underholde vores dejlige børn, mens mor og far var på kursus.

Anna Carina tog sig af dans og det lidt mere pigede, og sidst på eftermiddagen lavede de opvisning for os alle. Karl Johan havde alverdens legeredskaber med af det lidt mere motorisk korrekte, som udfordrede børnenes grovmotoriske kunnen. Der var sjov, leg og latter både inde og ude, og også vores hjælpere så ud til at hygge sig.

Emnet ”Hvordan fungerer det sociale system? – Hjælp din sagsbehandler, så hun hjælper dig” blev valgt, fordi vi i bestyrelsen fornemmer en stor afmagt og endnu større frustration blandt vores medlemmer, der dagligt støder på alverdens afslag, når de søger deres kommuner om hjælp. Undskyldningerne er mangeartede, når det gælder om at spare kommunale kroner og øre. Derudover står vi snart overfor den nye kommunalstruktur med dybdegående ændringer, så hvordan ”livet” på sigt bliver som handicapfamilier er svær at spå om, men let bliver det sikkert ikke.

Som foredragsholder var vi så heldig at få Socialfaglig konsulent, cand.jur. Jørgen Bent Hansen til at fortælle os om Socialloven og de paragraffer, der er særligt relevante i forhold til de problemstillinger, vi havde nævnt tidligere på dagen. Og ikke mindst gode råd til, hvordan vi kommer videre. Derudover var der rig mulighed for at tage notater i forhold til det, man selv kunne bruge eller havde interesse i.

Lørdag aften var der underholdning af  ”Tip, Tap, Tønde”, som er kendt fra børne-tv. Tina og Birgitte, som de to ”Tip Tap, Tønde”- piger hedder, var utrolig gode til at drage børnene med ind i forestillingen, og der var tid og plads til alle børnenes små input og bemærkninger. Det blev en utrolig stor succes. Og ikke mindst var det dejligt at mærke børnenes begejstring og glæde for at møde ”Tip, Tap, Tønde”- pigerne fra TV.

Med hensyn til søndagens program så blev vi nødsaget til at lave en ændring i og med,  Jørgen Bent Hansen faktisk var syg, men havde valgt at deltage lørdag mod at pleje sig selv søndag. Det gjorde, at vi pludselig stod med en søndag formiddag åben, og så var gode råd dyre.

Løsningen blev en tur til Egeskov Slot for dem, som havde lyst. Det var godt nok en lidt våd søndag formiddag, men heldigvis var der masser af gamle motorcykler, biler, dukker og meget mere, man kunne se på indendørs. Og sådan sluttede vores forårskursus 2005 i HBUD med en oplevelse rigere til dem, som havde tid og lyst til at være med.
Tak for denne gang til børn, forældre og hjælpere som alle gjorde weekenden til en uforglemmelig oplevelse for alle.