Forårskursus 2012

”Omverdenens opfattelse af mig som handicappet. Hvad kan jeg selv gøre” 

 

Klik her for at se billeder

 

HBUDs forårskursus skrevet af 2 af vores HBUD unge mennesker

Det var fredag den 11. Maj 2012 og jeg kom hjem med toget fra Kostskolen Assersbølgård, hvor jeg bor og går i skole hele ugen fra mandag til fredag.

Fra hentede mig ved toget, som han plejer og så kørte vi hjem.

Vi fik eftermiddagskaffe med kiks og kakao, og så skulle vi pakke bilen. Taskerne stod klar, for mor havde pakket. Jeg fandt min DVD og nogle DVD’er, så jeg kunne se film, når vi kørte.

Først kørte vi til Kolding for at hente mor på hendes arbejde. Jeg fik en en sodavand af mors chef, og bagefter kørte vi afsted mod Køge. Undervejs spiste vi også en hjemmebagt skinkebolle med peperoni på.

Så kom vi til Hotel Hvide Hus i Køge, hvor vi skulle være i week-enden sammen med andre fra HBUD. Vi fik vores nøgle til værelset, men inden vi gik derind, hilste vi lige på nogle af de andre, der var kommet.

Værelset var stort og det var godt, at der var et fjernsyn. Jeg skulle sove på en slå-ud-sofa og der lå jeg rigtig godt om natten og fik ikke ondt i ryggen. Det var dejligt.

Vi fik dejlig aftensmad og bagefter fik vi besked om, hvad vi skulle lave lørdag og hvilket hold vi skulle være på. Jeg hyggede mig med Rie og Stine og vi blev venner på Facebook. Stine havde en iPad, så vi lavede det med det samme. Vi fik også aftenkaffe med dejlig kage.

Lørdag stod vi op til dejlig morgenmad, hvor man kunne vælge mellem mange forskellige ting. Jeg fik yougurt, blødkogt æg, rundstykke og juice og vist også lidt frugt.

Bagefter skulle alle vi unge ned i kælderen og mødes med en dame – uden vores forældre. Vi skulle snakke om kærester, sex, krop og meget, meget mere. Vi havde også pause nogle gange, og der var kringle og frugt til formiddagsmad.

Da vi var færdige med det, kunne vi komme op ovenpå og lære om og få massage. Der var 2 søde damer til at undervise og jeg prøvede sådan en hårbundsmassage, en ruller til kroppen og mere. Det var dejligt.

Efter frokost, skulle vi igen ovenpå, for der skulle vi lave klar til disco om aftenen. Vi malede på sorte sække, med selvlysende farver, der blev hængt op foran vinduerne. Der var popcornmaskine og ting til farvede ”drinks”.

Bagefter gik jeg i bad og fik vasket hår og blev fin med mit smarte, nye tøj og lidt make-up, som mor hjalp mig med at få på, og så var jeg klar til middagen.

Efter middagen var der klar til disco med lys, musik, farvede ”drinks”, popcorn, chips, slik, frugt og saltstænger. Der var en rigtig DJ – det var Anjas kæreste, som jeg ikke kan huske, hvad hedder, men han var rigtignok god til at finde noget godt musik til at danse til. Jeg dansede med mange forskellige, det var rigtig sjovt.

Da vi var trætte, gik vi i seng og sov rigtig godt.

Søndag morgen stod vi op og fik igen dejlig morgenmad med mange forskellige ting. Jeg fik scrambled eggs, yougurt, rundstyk, pandekage og juice.

Bagefter kom der en dame, som var god til make-up og sminke. Jeg fik lov til at være ”model”, så jeg blev bare rigtig flot med øjenskygge og det hele, mens hun fortalte, hvordan man skulle gøre, og hvilke farver der var gode.
Og så fik de andre unge og børn (pigerne) og vores mødre også lov til at prøve alt det de ville. Der var også nogen af de andre, som damen hjalp med at få make-up på.

Det varede helt til frokosttid og var rigtigt sjovt.

Efter frokost skulle vi alle hjem igen efter en dejlig week-end, men først skulle vi lige stille op i forhallen så hele holdet kunne blive fotograferet på en gang. Damen fra receptionen tog billedet, så alle kunne være med.

Tak for endnu en dejlig week-end i HBUD – jeg glæder mig allerede til næste gang.

Hilsen
Elisabeth Højriis Thomsen

billede 3

 

 

 

 

 

 

 

 Familiekurset 11-13/5
Fredagen for gik stille og rolig
Efter aftensmaden sad vi bare i det opholdsrum vi havde fået tildelt og snakkede og hyggede os
Det var hyggeligt
Lørdagen var noget mere begivenhedsrig kl. 09:30 startede dagens program
De store børn skulle have seksualundervisning det var spændene
De små skulle have været til massage men det blev udskudt om eftermiddagen
Så derfor var nogle af den i sansehuset i Gentofte
Efter frokosten var det forældrene der skulle til seksualundervisning
Nogle af forældre samt de fleste små børn og nolge af de store var til massage
Vi skulle have diskotek om aftenen så efter vi fik fri gik resten af eftermiddagen på at gøre klar til om aftenen da kl. 18:30 var der 3 retters middag lidt til efter middagen startede diskoteket
Det var blevet rigtig flot og det var rigtig hyggeligt
Søndag efter morgenmaden skulle pigerne og mødrene til et stylist kursus mens der var gamer kongoranse for drengene og fædrene det varede til frokost og efter frokosten tog folk hjem
Jeg syns det var en rigtig god weekend fyldt med gode oplevelser og godt selvskab

Hilsen Rie

PS vi, de voksne syntes også det var en rigtig god & lærerig weekend. Rigtig dejligt at være med, igen efter 1½ års pause, man savner at være sammen med ligesindede ’lidelsesfæller’. Vi håber det vil lykkes at holde fast i vores generation af næsten voksne ’børn’, så det måske i fremtiden kunne blive et forårskursus for voksne & Børn uden diagnose?

Hilsen Britt & Kristian